donderdag 4 september 2008

HOPITAL FRANCAIS: (pers)berichten BBTK-SETCa

Persbericht BBTK-SETCa van 3 september
i
Beste collega’s,

De door de afgevaardigden van het Hôpital français voorziene actie van vrijdag namiddag aanstaande wordt tot het einde van volgende week uitgesteld.
i
Ter herinnering, de vereffenaars van het Hôpital français weigerden om de maand augustus te betalen aan de beschermde werknemers die nog steeds geen nieuwe job hadden gevonden en die de werkloosheidsuitkeringen dus niet konden ontvangen.
i
Tijdens een vergadering vanmorgen hebben we een akkoord met de vereffenaars kunnen bereiken.
i
Ze aanvaarden om de 20 betrokken werknemers (13 BBTK en 7 LBC) te betalen. Ze gaan akkoord om de sociale documenten over te maken aan alle beschermde werknemers.
i
De vakorganisaties hebben beloofd om een brief te sturen aan alle andere beschermde werknemers om hen te vragen wanneer ze weer een job hebben gevonden om zodoende geen dubbel loon te betalen.

Er blijft nog een meningsverschil, namelijk dat de vereffenaars er niet mee instemmen om de verbrekingsvergoeding te betalen die verschuldigd is aan alle ontslagen werknemers van het HF die een nieuwe job met volledige overname van de anciënniteit hebben gevonden!

We zullen elkaar hierover opnieuw ontmoeten en een lijst opstellen met de niet-opgeloste problemen betreffende schuldverklaringen van de werknemers op 13 oktober om 10 u. bij Mr. DAL.
i
Bericht aan de BBTK-militanten van 2 september

AAN DE MILITANTEN VAN DE SOCIAL PROFIT SECTOREN

SOLIDARITEITSOPROEP – HOPITAL FRANCAIS
VRIJDAG 5.9.2008 – 15 UUR – LOUISALAAN 99

Beste collega’s,
Deze persmededeling werd op 1 september 2008 verspreid.
“De liquidatoren van het Frans Hospitaal hebben op 26 augustus de beschermde werknemers van het Frans Hospitaal ontslagen.
i
Tot daar geen probleem.
i
Inderdaad, de aanvraag voor opheffing van de bescherming van de beschermde werknemers werd door de liquidatoren op 25 juni 2008 aangevraagd bij het Paritair Comité ( zoals de Wet op de sociale verkiezingen het voorziet) en bleef zonder antwoord. Er kon overgegaan worden tot hun ontslag.
i
Maar op de dag van hun ontslag vernemen deze werknemers dat ze voor de maand augustus geen loon zullen ontvangen, terwijl zij tot juli wel waren betaald !
i
Het betreft een twintigtal werknemers die nog geen werk hebben gevonden en die zich tot vandaag nog niet hebben kunnen inschrijven bij de VDAB-ACTIRIS en hun werkloosheidskas, aangezien zij nog steeds een geldige arbeidsovereenkomst hadden, maar.... geen werk.....
i
De liquidatoren stellen dat ze geen verschil wensen te maken met de andere werknemers !
i
De beschermde werknemers werden reeds een maand langer betaald als hun collega’s ( de maand juli) en plots verandert men van houding en wordt er beslist om de betaling voor augustus niet te doen !
i
De betrokken werknemers zullen, na zich te hebben ingeschreven bij het OCMW, persoonlijk op woensdag 3 september ‘s morgens naar de liquidatoren stappen en hun mening hierover bekendmaken. Wat kunnen ze op dit moment nog doen ?
i
Eens te meer worden deze getroffen werknemers getroffen !!!”

We nodigen u uit om uw solidariteit te betuigen met deze werknemers op vrijdag 5 september om 15 uur, Louisalaan, 99 – 1050 Brussel, tenzij er tegen dan voor deze situatie een oplossing zou zijn.
i
Gelieve naar het secretariaat te bellen om te weten of de actie al dan niet wordt gehandhaafd.
SAMEN STERK !

ZiekenhuisNetwerk Antwerpen (ZNA): privatisering gaat steeds verder...

Onder het vervolg van het dramatisch verderzetten van de privatiseringen van de oude OCMW-ziekenhuizen door ZNA. Steeds verder kosten besparen op rug van het personeel: nu die van de laagste lonen nog eens wat verlagen...
een correspondent

NIEUWSBRIEF ACOD-ABVV

Synartes
i
Geheel in onwetendheid van de vakbonden is ZNA overgegaan tot de oprichting van SYNARTES.
Synartes, een coöperatief vennootschap – dus een volle dochter- van ZNA met de bedoeling alle diensten van Housekeeping en Voeding die nu uitbesteed zijn binnen eigen beheer aan te bieden.

Volgens het MC. Om de professionaliteit te verhogen.

Volgens ons: – meer winst maken op de kap van de minst betaalden.

Volgens het M.C. verandert er voor de werknemers van ZNA niets.

Waar hebben wij dat nog gehoord?

Alle nieuwe werknemers van de housekeeping en de voeding zullen aangeworven worden door Synartes en de loonsvoorwaarden van de sector krijgen. LEES: BEDUIDEND MINDER DAN DE HUIDIGE LOONSVOORWAARDEN!!!

Opmerkelijk is ook het tijdstip van aankondiging, vlak na de sociale verkiezingen.
Er zijn dus nu bij ZNA: uitstervende statutairen, uitstervende contractuelen en nieuwe Synartes-werknemers zonder syndicale verdediging!!!

Op de ondernemingsraad van 20/08/2008 is volgende gezegd:

Werknemers met een ZNA contract behouden een ZNA contract.
Werknemers met een ZNA contract van bepaalde duur kunnen een nieuw contract bepaalde duur krijgen (max 4) en/of een contract van bepaalde duur . Steeds bij ZNA; en dit na een gunstige evaluatie.

Promotie, zowel voor statutairen als ZNA contractuelen zullen steeds een SYNARTES contract aangeboden krijgen.

Op 17/09 is er een nieuwe OR waar we hopelijk antwoord zullen krijgen op een deel gestelde vragen. op 19/08 is er dan een vergadering met de secretarissen van de verschillende vakbonden om de verdere strategie in dit dossier te bepalen. Bedoeling is zeker om op de werkvloer het personeel duidelijk in te lichten."
i
noot redactie Polsslag:
Een ander artikel over de kwestie kan je lezen op medinews.be