dinsdag 27 maart 2012

Inschrijving "project 600" schooljaar 2012-2013 tot 18 mei!

Het "project 600" is terug opgestart voor het schooljaar 2012-2013. Dit project geeft de kans aan werknemers uit de Federale privé-sector van de gezondheidszorg die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen en slagen voor de selectieproeven, om een opleiding tot verpleegkundige te volgen in maximaal 3 jaar met behoud van de basiswedde. Tegelijk vinden nieuwe mensen als vervanger een job in de sector.

De inschrijvingsperiode is open vanaf nu tot en met 18 mei 2012. Wij raden geïnteresseerden aan zo snel mogelijk in te schrijven aangezien er elk jaar veel gegadigden zijn.

Meer info vind je op de website van FE.BI; het intersectoraal fonds voor de Gezondheidsdiensten. Hier kan je o.a. de inschrijvingsdocumenten, de info-flyer, de affiche en een "FAQ" (lijst met veelgestelde vragen en antwoorden) downloaden. Voor diegenen die niet in aanmerking komen, zijn er ook nog alternatieven (eveneens te downloaden)

donderdag 22 maart 2012

Flashmob Social Profit op Ministerie van Werk

foto's door SETCa


Deze namiddag drongen ruim 100 militanten (*) van SETCa en CNE (**) in ware flashmob-stijl het Ministerie van Werk binnen in aanwezigheid van een cameraploeg van de RTBF. Er waren ook een paar Nederlandstaligen aanwezig van BBTK-SETCa BHV. Een deel van de militanten sprong enthousiast over de veiligheidspoortjes (gaan enkel open met ID-kaart) en trok luidruchtig naar boven.

Een kleine delegatie van vakbondssecretarissen werd door medewerkers van minister Monica De Coninck ontvangen terwijl de militanten in het gebouw bleven. De minister was immers afwezig; ze zat in het parlement. De grieven werden nogmaals overgemaakt en er werd sociaal overleg geëist over de materie van de zware beroepen (met betrekking tot de uitzonderingen voor tijdskrediet en brugpensioen) Een eerdere vergadering mét de minister verliep allesbehalve in een goede sfeer maar hiervoor verwijzen we naar het pamflet van BBTK.


(*) Volgens RTBF waren er tussen de 150 en 200 actievoerders maar het ietwat chaotische van de actie dat eigen is aan een flashmob maakte het moeilijk om een juiste inschatting te maken van het aantal militanten, te meer omdat het Ministerie in 2 golven werd binnengedrongen; een groene en een rode.
(**) SETCa en CNE = de Franstalige tegenhangers van BBTK en LBC

Link naar artikel en korte video van de actie op de website van RTBF

maandag 19 maart 2012

"De Vrije Markt" (VRT) van 17 maart over de Dag van de Zorg

Het VRT-programma "De Vrije Markt" van 17 maart stond even stil bij de Dag van de Zorg op zondag 18 maart. Het interview van ongeveer 1 kwartier met Lon Holtzer (ambassadeur van de zorgberoepen) en Mark Selleslach (nationaal secretaris LBC Non Profit) kan je bekijken via deze link:
DE VRIJE MARKT 17/03/2012

vrijdag 16 maart 2012

ACTIE Social Profit op 22 maart aan FOD Werk

pamflet BBTK:

DE SOCIAL PROFIT EN ZIJN BEROEPEN WEGEN IN DE OGEN VAN DE MINISTER VAN WERK HELEMAAL NIET ZWAAR


Het gemeenschapppelijk vakbondsfront (GVF) heeft de nieuwe Minister van Werk, Monica De Coninck, op 28 februari voor het eerst ontmoet.

Het GVF wilde tijdens die ontmoeting 3 punten bespreken:

1. De betrokkenheid van de Minister bij de federale Social-Profitakkoorden

2. De elementen die tot haar bevoegdheid behoren en die betrekking hebben op de Social Profit

3. De maatregelen uit de regeringsverklaring die rechtstreekse gevolgen hebben voor de werknemers van de Social Profit, meer bepaald de problematieken van de landingsbanen en de zware beroepen

De Minister toonde zich hard en erg minachtend tegenover de werknemers van de Social Profit.

Hard omdat de Minister niets anders deed dan zich verschuilen achter de collegiale beslissingen van de regering omtrent de begroting.

Wat de bedenkingen inzake de moeilijkheid van het werk, de eindeloopbaan, het evenwicht tussen beroeps- en privéleven,… betreft, veegt de minister alle argumenten in één klap van tafel.

We hebben minder problemen met haar onmiskenbare onwetendheid over de sectoren van de Social Profit dan met de minachting die ze aan de dag legt tegenover de werknemers van de Social Profit en die ons shockeert. De Minister vindt dat er al talloze maatregelen voor de vrijstelling van prestaties en verloven bestaan!

Een dergelijke houding en zo’n vijandigheid zijn onaanvaardbaar !

De militanten van de SETCa-BBTK en de CNE zullen dit aan de Minister van Werk gaan zeggen komende donderdag 22 maart om 13.30 u. in Brussel (FOD Werk, Blérotstraat 1- vlak aan de uitgang van het Zuidstation).

Alle sectoren zijn hierbij betrokken. Sluit je dus gerust bij ons aan!

vrijdag 9 maart 2012

Zonder commentaar ...