woensdag 19 december 2007

Collectief ontslag in ziekenhuis St-Etienne in Sint-Joost-ten-Node

In een vorig artikel, Een “Sabena-bis” in de ziekenhuissector in BHV op komst?Concurrentie wordt moordend, op deze blogspot voorspelden we dat er tal van reorganisaties zouden volgen de komende 5 jaar in de ziekenhuissector in de regio Brussel-Halle-Vilvoorde en gaven we ook meteen de verklaring. Voor St-Etienne is het al zo ver. Op HLN.be konden we volgend bericht lezen:

De directie van het ziekenhuis St-Etienne in Sint-Joost-ten-Node heeft op een bijzondere ondernemingsraad het voornemen tot collectief ontslag aangekondigd in het kader van een herstructurering. Dat heeft Johan Foblets, secretaris van LBC-NVK Brussel, gemeld.

Volgens Foblets slaat de ontslagprocedure op zowat 50 van de 370 personeelsleden van het ziekenhuis, met name 20 arbeiders en een 30-tal bedienden. De operatie past volgens Foblets in de 'opslorping' door het nabij gelegen Sint-Jan ziekenhuis. De vakbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend voor vrijdag 21 december.

De volgende dagen worden de geneesheren, de diensthoofden en het kaderpersoneel door de directie ingelicht. Vrijdag 21 december zal de directie haar plannen toelichten op een algemene personeelsvergadering, aldus nog de bonden. Zij kondigen aan alles in het werk te zullen stellen om de werkgelegenheid te verdedigen.

belga 18/12/07

Meer info vind je ook op de website van de LBC: wittewoede.be
artikel 1 en het vervolgartikel