vrijdag 26 augustus 2011

Te veel gehandicapten en profiteurs? De Gucht en N-VA slaan de bal mis

Op deze blog hebben we het al een paar keer gehad over de zogezegde "oneigenlijke gehandicapten" als een manier om de wachtlijsten op te kuisen. Karel De Gucht gaat echter een stapje verder en de NVA is er als de kippen bij om er nog een schepje bovenop te doen. Hieronder publiceren we gedeeltelijk het antwoord vanop de website van het ABVV

In het weekblad Humo gaf Karel De Gucht (Eurocommissaris Open VLD) naast uitspraken over Europa en de schuldencrisis ook zijn mening over de sociale zekerheid in ons land en stelde daarbij dat er te veel gehandicapten zijn.

Hij haalt zijn eigen rugproblemen aan als voorbeeld en zegt dat hij daardoor voor 75% arbeids­ongeschikt zou kunnen verklaard worden, maar dat hij perfect kan werken.

Op basis van een persoonlijk letsel concluderen dat alle gehandicapten profiteurs zijn hadden we van een slim politicus niet verwacht. Of ligt deze uitspraak in de lijn van de ultraliberale denkpiste dat er flink bespaard moet worden op de sociale zekerheid?

Cynisch ook dat de N-VA er als de kippen bij was om met die quote de communautaire toer op te gaan. De Walen zouden weer eens de grote profiteurs zijn want daar zouden 50% meer gehandicapten dan in Vlaanderen een uitkering krijgen. Zo weten meteen ook hoe sociaal voelend die partij is!

De bevoegde Staatssecretaris, Jean-Marc Delizée (PS) liet al weten dat de cijfers waar de N-VA mee schermde bovendien niet kloppen en appelen met peren vergelijken.

De rest van het artikel kan je hier verder lezen.