maandag 15 oktober 2007

Sicko: vakbondsactie aan vertoning film te Antwerpen

Hieronder publiceren we de oproep van een groep sydicalisten uit de Antwerpse Chemie die al een tijdje bezig zijn rond het thema Sociale Zekerheid. Meer info en betreffende links vind je hier

Oproep syndicale delegaties Total en Degussa:

Kameraden en gezellinnen,

Na maanden van jullie lastig te vallen met allerhande pamfletten en andere info komt het einde van het initiatief voor het behoud van onze sociale zekerheid stilaan in zicht. Alles zal vallen of staan met de info avond die zal doorgaan op donderdag 24 oktober (concrete info: zie onder). Daarom dat we deze week ook starten om zo breed mogelijk te mobiliseren.

Wat zijn we van plan ?
I
Zoals jullie allemaal wel al zullen weten ging vorige week de nieuwste film van Michael Moore, SICKO, in première in de Belgische filmzalen. Daarom hadden wij gedacht om donderdagavond post te vatten aan het cinemacomplex Metropolis te Antwerpen. Verkleed als dokters en patiënten zullen we daar de flyers, die jullie in de bijlage vinden, uitdelen.

Wat vragen we nu aan jullie ?

We verzamelen tussen 19.00 uur en 19.15 uur (film start om 20.15 uur) aan de parking van BRICO PLAN-IT. Indien jullie kunnen om zelf attributen mee te brengen om jezelf, of anderen, om te toveren tot dokters of patiënten dan zou dit meer dan welkom zijn. Diegene die zich niet direct willen verkleden vragen we dan om toch duidelijk te maken dat het om een vakbondsinitiatief gaat en dus jullie frakskes, sjallekes,... aan te doen. Momenteel hebben we zelf een duizendtal flyers laten copieren. Op zich zijn het er veel maar er komt daar op één vertoning wel wat meer volk over de vloer dan die 1000 flyers die we momenteel hebben. Dus iedereen die kan helpen om de oplage wat te vergroten, graag !

Diegenen die niet aanwezig zullen zijn, kunnen misschien de flyers op hun bedrijf uitdelen aan hun militanten.

Strijdbare groeten,
Syndicale delegaties Total en Degussa
I
afbeelding (recto-verso) van de flyer voor de info-avond rond Sociale Zekerheid op 24 oktober: