donderdag 26 april 2012

Foto's en kort verslag van de actie van de federale gezondheidsdiensten vandaag

Enkele honderden militanten van de federale sectoren van de Non/Social Profit kwamen vandaag op straat in gemeenschappelijk vakbondsfront om het gebrek aan middelen voor de sector aan te klagen. De 40 miljoen € beloofd door de regering voor 2013 is ruim onvoldoende om tegemoet te komen aan de grote noden in de sector. Maar om de regering te laten toegeven, zal het nodig zijn de strijd te organiseren, met stakingen en meer ernstige/massale mobilisaties. Lees hier het pamflet van Polsslag dat op de actie werd verspreid. 

Er werd verzamelen geblazen vanaf 10u30 op het Barricadenplein in Brussel. Van daar ging het dan in betoging naar de Wetstraat. Er heerste een beetje een déjà vu gevoel: op 25 november 2011 werd er al een soortgelijke actie gevoerd. De militanten werden in de Wetstraat begroet door de traditionele nadarhekkens en oproerpolitie. Deze kreeg vrij snel extra versterking met troepen én het waterkanon (onderste foto) werd ook van stal gehaald. Het stalen monster diende echter enkel ter intimidatie: het bleef droog. Toch wel een zeer vreemde manier om de werknemers van de zachte sector te verwelkomen? Nadien mocht een officiële delegatie van de vakbonden het gaan uitleggen aan regeringsvertegenwoordigers maar zoals verwacht, was het resultaat ... nougatbollen.

Verdere acties komen er zeker aan maar er zal een potje gediscussieerd mogen worden over hoe en wanneer ... Er zijn al enkele data vrijgegeven: 24 en 31 mei. Wat dat betreft ondersteunt Polsslag alvast de voorstellen van BBTK BHV die je op de laatste paragraaf van het polsslagpamflet kan lezen.

Verdere links:
* De Wereld Morgen: artikel + fotoreportage
* Meer foto's op socialisme.be
* Foto's op wittewoede.be

Onder vind je een eerste selectie van foto's die we her en der vanop facebook en het internet opgepikt hebben. Onze dank aan de militanten voor deze foto's :-)