donderdag 29 november 2007

Bericht van de syndicale delegaties van Total en Degussa

Vrienden van de sociale zekerheid,

We zijn blij dat er eindelijk een actie, in gezamenlijk vakbondsfront, komt op 15 december! Maar laat het duidelijk zijn dat één dag actie onze sociale zekerheid niet zal redden. Er zal meer nodig zijn om het rechtse programma te counteren van de komende regering. Gelukkig wordt het stilaan voor iedereen duidelijk dat de splitsing van de sociale zekerheid WEL op de agenda staat. We kunnen met zijn allen enkel hopen dat die eis zal verdwijnen maar dat wil niet zeggen dat het gevaar dan geweken is ! Het wil wel zeggen dat we strijd zullen moeten blijven voeren om de sociale zekerheid te behouden en nog veel belangrijker, ze proberen te versterken. Die sociale zekerheid is er voor ieder van ons, beste vrienden. Samen staan we sterk en samen moeten we de strijd blijven voeren. Dus laat 15 december een BEGIN zijn, een start ter verdediging van onze sociale verworvenheden en meer solidariteit!

Zijn mensen trouwens nog mee met de communautaire spelletjes op hoog niveau? En dit terwijl de gewone burger in dit land het steeds meer in de portemonnee begint te voelen. Wij willen toch benadrukken dat er al wel allerhande patronale lastenverlagingen op de agenda staan en een hoop van die verlagingen vinden hun weerslag in de sociale zekerheid. Daarover is er dan weer geen onenigheid onder de onderhandelaars. Wel datgene dat werkgevers nu, en in de toekomst, minder zullen moeten betalen aan sociale zekerheid zullen werknemers moeten ophoesten !

Meer flexibiliteit, langer werken voor minder geld, afschaffen brugpensioenen en verhogen van de pensioenleeftijd zijn maar enkele eisen die dit duidelijk maken.

Daarom willen wij toch nog eens extra oproepen om ook actief mee te werken aan de petitie van red de solidariteit en de actieweek die vanaf nu zaterdag 1 December zal plaatsvinden. Voor de mensen uit Antwerpen zijn er acties gepland op :

* Zaterdag 1 December : 10u00 aan de Wapper
* Woensdag 5 December : 19u00 aan de Wapper
* Donderdag 6 December : 19u00 aan de Wapper
* Vrijdag 7 December : 19u00 aan de Wapper
* Zaterdag 8 December : 10u00 aan de Wapper

Alle info kan je terugvinden op de website : www.bloggen.be/netwerk

Hopelijk tot dan !

Syndicale delegaties Total en Degussa