dinsdag 15 februari 2011

"mini-akkoord 2011" federale sectoren in gevaar!

Op deze blog zijn we al verschillende keren ingegaan op het "mini-akkoord" (ook wel eens "etappe-akkoord" genoemd) voor de federale sectoren in 2011. Door de spelletjes van sommige werkgeversorganisaties (die in de praktijk reeds geruime tijd de werking van het Paritair Comité 330 lam leggen) dreigt zelfs het schamele budget van 50 miljoen euro verloren te gaan.

Op het Paritair Comité van maandag 14 februari verlieten de vakbonden vroegtijdig de vergadering uit protest tegen het uitblijven van de nodige handtekeningen van bepaalde werkgeversfederaties om het mini-akkoord te bekrachtigen.

Die werkgeversfederaties hadden voor de verandering weer eens geen mandaat om het mini-akkoord voor de gezondheidszorgen te ondertekenen. Deze keer was het excuus dat men zijn instanties nog niet had kunnen raadplegen. De tekst is nochtans al maanden in bespreking en de definitieve versie al gekend sinds begin deze maand.

Daarom stelden de vakbonden een ultimatum aan de werkgevers: tekenen tegen nu vrijdag 18 februari om 11u of eind februari een actie voor hun deur.

We verwijzen hiervoor ook naar het pamflet van LBC