vrijdag 16 maart 2012

ACTIE Social Profit op 22 maart aan FOD Werk

pamflet BBTK:

DE SOCIAL PROFIT EN ZIJN BEROEPEN WEGEN IN DE OGEN VAN DE MINISTER VAN WERK HELEMAAL NIET ZWAAR


Het gemeenschapppelijk vakbondsfront (GVF) heeft de nieuwe Minister van Werk, Monica De Coninck, op 28 februari voor het eerst ontmoet.

Het GVF wilde tijdens die ontmoeting 3 punten bespreken:

1. De betrokkenheid van de Minister bij de federale Social-Profitakkoorden

2. De elementen die tot haar bevoegdheid behoren en die betrekking hebben op de Social Profit

3. De maatregelen uit de regeringsverklaring die rechtstreekse gevolgen hebben voor de werknemers van de Social Profit, meer bepaald de problematieken van de landingsbanen en de zware beroepen

De Minister toonde zich hard en erg minachtend tegenover de werknemers van de Social Profit.

Hard omdat de Minister niets anders deed dan zich verschuilen achter de collegiale beslissingen van de regering omtrent de begroting.

Wat de bedenkingen inzake de moeilijkheid van het werk, de eindeloopbaan, het evenwicht tussen beroeps- en privéleven,… betreft, veegt de minister alle argumenten in één klap van tafel.

We hebben minder problemen met haar onmiskenbare onwetendheid over de sectoren van de Social Profit dan met de minachting die ze aan de dag legt tegenover de werknemers van de Social Profit en die ons shockeert. De Minister vindt dat er al talloze maatregelen voor de vrijstelling van prestaties en verloven bestaan!

Een dergelijke houding en zo’n vijandigheid zijn onaanvaardbaar !

De militanten van de SETCa-BBTK en de CNE zullen dit aan de Minister van Werk gaan zeggen komende donderdag 22 maart om 13.30 u. in Brussel (FOD Werk, Blérotstraat 1- vlak aan de uitgang van het Zuidstation).

Alle sectoren zijn hierbij betrokken. Sluit je dus gerust bij ons aan!