donderdag 22 maart 2012

Flashmob Social Profit op Ministerie van Werk

foto's door SETCa


Deze namiddag drongen ruim 100 militanten (*) van SETCa en CNE (**) in ware flashmob-stijl het Ministerie van Werk binnen in aanwezigheid van een cameraploeg van de RTBF. Er waren ook een paar Nederlandstaligen aanwezig van BBTK-SETCa BHV. Een deel van de militanten sprong enthousiast over de veiligheidspoortjes (gaan enkel open met ID-kaart) en trok luidruchtig naar boven.

Een kleine delegatie van vakbondssecretarissen werd door medewerkers van minister Monica De Coninck ontvangen terwijl de militanten in het gebouw bleven. De minister was immers afwezig; ze zat in het parlement. De grieven werden nogmaals overgemaakt en er werd sociaal overleg geëist over de materie van de zware beroepen (met betrekking tot de uitzonderingen voor tijdskrediet en brugpensioen) Een eerdere vergadering mét de minister verliep allesbehalve in een goede sfeer maar hiervoor verwijzen we naar het pamflet van BBTK.


(*) Volgens RTBF waren er tussen de 150 en 200 actievoerders maar het ietwat chaotische van de actie dat eigen is aan een flashmob maakte het moeilijk om een juiste inschatting te maken van het aantal militanten, te meer omdat het Ministerie in 2 golven werd binnengedrongen; een groene en een rode.
(**) SETCa en CNE = de Franstalige tegenhangers van BBTK en LBC

Link naar artikel en korte video van de actie op de website van RTBF