dinsdag 9 oktober 2007

Actie LBC aan avant-première Sicko in Gent

Naar aanleiding van de avant-première van de film 'Sicko' in het kader van het Gents Filmfestival voerde de LBC gisteren actie aan de Kinepolis. De bediendenbond van het ACV is al een tijdje bezig rond het thema 'commercialisering van de gezondheidszorg'. Kort voor de verkiezingen van 10 juni voerde de LBC ook al actie aan de Brusselse Beurs. Op de website wittewoede.be vind je daar de nodige info rond.

Vanaf 18u30 was het verzamelen geblazen op het Sint-Pietersplein. Toen de militanten wat samengestroomd waren, ging men in stoet naar de Kinepolis. Een megaspandoek, wat slagwerk en een draak vergezelden de groene vakbondstroepen.

Eénmaal daar aangekomen ging men over naar een kortstondige bezetting van de trappen van het cinemacomplex. Een toespraak van Mark Selleslach volgde. Opeens doemde er vanuit het niets een immense limo op... en wie stapte eruit? Een bebaarde man met een rode baseballpet omringd door 2 bodyguards. Als ludieke actie alvast zeer geslaagd: mij hadden ze toch voor een moment even op het verkeerde been gezet. Van dichterbij bekeken was Michael Moore wat mager uitgevallen en die bodyguards leken treffend op die bebaarde venten die steeds vooraan lopen op betogingen van de Witte Woede.

Nadien volgde er een pamflettenslag: pamfletten van de LBC, Geneeskunde voor het Volk (dokter Van Duppen kwam ook een luchtje scheppen) en van het 'Actieplatform gezondheid en solidariteit' werden rondgedeeld aan de actievoerders en de cinemagangers.

De medewerkers van Polsslag hadden zo een overrompeling voorzien: vandaar dat we de papieren versie van Polsslag samen met een flyer van CAP reeds op het Sint-Pietersplein aan alle LBC'ers verdeelden. We haalden ook nog wat handtekeningen op voor de petitie 'Red de solidariteit.'

Mark Selleslach deelde ook nog mee dat de LBC in de maanden oktober en november de boer zal opgaan met de film Sicko om de discussie rond de commercialisering van de gezondheidszorg aan te wakkeren. Vanuit een andere bron hebben we vernomen dat het ABVV ook filmvoorstellingen gaat organiseren in gans het land. Je gaat dus al veel moeite moeten doen om de première van Sicko te missen...


Verzamelen blazen...
'Ik wil de grootste hebbeuh!'

Uiteraard heb je wel meer dan 2 handen nodig om zo een gevaarte 'even uit te laten'.

BEZETTEN DIE BOEL! (toch voor even)

Man bijt spandoek...

Een nachtverpleger (in het midden met slaapmuts) legt aan enkele verpleegkundigen uit het operatiekwartier uit hoe men te werk gaat bij het verwijderen van een overmaats spandoek.

Mark Selleslach doet zijn ding.

Mark Selleslach slaat een praatje met de dubbelganger van M. Moore